Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@13:07:57 GMT

اجرا آهنگ تاجیکی محبوب ایرانیان در تالار وحدت

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۰۲۰۵

اجرا آهنگ تاجیکی محبوب ایرانیان در تالار وحدت

مهر نوشت: کنسرت خواننده تاجیک در تالار وحدت برگزار شد. که از نکات جالب توجه کنسرت دوستی گروه همنوازان تاجیکستان، ارائه تجربه‌ای ارزشمند و متفاوت از موسیقی بود، به‌خصوص که در این ماه‌ها به ویژه بعد از پشت سر گذاشتن دوران تعطیلی کنسرت‌ها در تهران و پایتخت کمتر اجرای زنده‌ای را می‌توان یافت که خارج از مارکتینگ رایج این روزهای موسیقی باشد

گروه همنوازی از کشور تاجیکستان به سرپرستی و خوانندگی دولتمند خالف هنرمند پیشگام و مطرح موسیقی تاجیکستان در اولین دور از مجموعه کنسرت‌های خود که طی روزهای پیش رو در تالار وحدت تهران و برج میلاد پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد، شب باشکوهی را با خوانش آثاری از شاعران برجسته کشورمان برای مخاطبان رقم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خالف و پسرش لایق در این کنسرت که اولین شب از برگزاری آن شامگاه یکشنبه نوزدهم تیرماه همزمان با عید سعید قربان در تالار وحدت به همت بنیاد فرهنگی هنری رودکی پیش روی مخاطبان قرار گرفت، قطعاتی از آثار منتخب خود از جمله «ندانی که کیستم» با شعری از شهریار، «مرا تو زنده خواهی داشت» با شعری از لایق شیرعلی، «ای قوم به حج رفته» با شعر مولانا، «صبح وصال» با شعر سیدعلی همدانی، «شاد است و آهسته آهسته» با شعر صائب تبریزی، «شاه پناهم بده» با شعری از حبیب الله چایچیان، «مستان سلامت می‌کنند» با شعر مولانا، «دیوانه شو» با شعر مولانا، «دور مشو» با شعر مولانا، «مادرم» با شعر صفر محمد ایوبی، «حلقه دامت» با شعر بی دل، «ای که ز من» با شعر اقبال لاهوری، «ای نگاهت» با شعر علیرضا قزوه، «بهار جان‌ها» با شعر مولانا، «مهمانت کنم» با شعر مولانا را اجرا کرد.

اجرای این قطعات در حالی بود که با توجه به سبک و صدای ویژه دولتمند که دربرگیرنده محدوده صدایی منحصر به فرد و ویژه‌ای است و مخاطبان هم می‌دانستند که در چه برنامه‌ای حضور یافته‌اند، فضای بسیار باشکوهی را در تالار وحدت به وجود آورده بود. شرایطی که اگر چه می‌توانست با عدم حضور تعدادی از کودکان خردسال که از سوی برخی از خانواده ندانسته در سالن حضور پیدا کرده بودند، شکل و شمایل بسیار بهتری پیدا کند، اما هر چه بود ارائه جلوه‌ای ناب از موسیقی کشور تاجیکستان بود که به واسطه زبان مشترک فارسی و البته قدرتمندی و هماهنگی قابل توجه گروه نوازندگان بعد از مدت‌ها فضای متفاوتی را در چارچوب برگزاری کنسرت‌های موسیقی پایتخت به وجود اورد که این روزها در تسخیر موسیقی عامه پسندی هستند که در هفته‌های اخیر با چالش‌ها و حاشیه‌های بزرگی از جمله پلی بک خوانی و موارد مشابه روبه‌رو بوده است.

از نکات جالب توجه کنسرت دوستی گروه همنوازان تاجیکستان، ارائه تجربه‌ای ارزشمند و متفاوت از موسیقی بود، به‌خصوص که در این ماه‌ها به ویژه بعد از پشت سر گذاشتن دوران تعطیلی کنسرت‌ها در تهران و پایتخت کمتر اجرای زنده‌ای را می‌توان یافت که خارج از مارکتینگ رایج این روزهای موسیقی باشد، این در حالی است که لهجه بسیار شیرین دولتمند در هنگام معرفی قطعاتی که اغلب برای شنوندگان کنسرت آشنا بود، به فضای کنسرت جلوه متفاوتی بخشیده بود که ای کاش این جلوه متفاوت می‌توانست با برنامه‌ریزی دقیق‌تر و سنجیده‌تر مدیران نهادهای فرهنگی به شکل مستمری پیش روی مخاطبانی قرار گذاشته می‌شد.

دولتمند خالف در بخش اجرای قطعه «ای شاه پناهم بده» که اختصاص به مقام والای حضرت رضا (ع) دارد خطاب به حاضران در سالن گفت: می‌دانم که این قطعه در پیشواز آهنگ انتظار بسیاری از تلفن همراه ایرانیان است بنابراین تمام تلاش خود را انجام دادیم که بتوانیم به واسطه این علاقه‌مندی و البته علاقه‌مندی های خودم آن را در این کنسرت برای شما اجرا کنیم.

دو قطعه «دور مشو» و «دیوانه شو» نیز دو قطعه بسیار پرطرفدار کنسرت شب گذشته دولتمند خالف بودند که هم توسط پسرش لایق و هم توسط این استاد موسیقی تاجیکستان برای مخاطبان اجرا شد. موسیقی‌هایی که دولتمند از آن‌ها به عنوان ویترین کنسرت‌های گروه هم‌نوازان تاجیکستان در این سال‌ها یاد کرد.

این هنرمند مشهور موسیقی منطقه تاجیکستان که در این سال‌ها کمتر به کشورمان سفر کرده بود، در کنسرتی که پیش روی مخاطبان قرار داد، اگرچه دیگر آن هنرمند سرحال و جوان سال‌های قبل نبود، اما محدوده صدایی بسیار متفاوت او در حوزه موسیقی و همچنین به کار گیری از سازبندی که وجوه مختلفی از آن شباهت فراوانی به موسیقی ایران زمین داشت، بازهم نشان داد که دود از کنده بلند می‌شود و او می‌تواند به واسطه انتخاب استادانه آثاری از شاعران برگزیده ادبیات کلاسیک و معاصر کشورمان، حال و هوای متفاوتی را به کنسرتی بدهد که این بار از حضور سلبریتی های موسیقی در آن خبری نبود، اما آنچنان دارای بار معنایی و مفهومی قابل تمرکزی بود که می‌توان از آن به عنوان یکی از کنسرت‌های با کیفیت این هفته‌های موسیقی در کشورمان یاد کرد.

مجید زین‌العابدینی مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی، امیر حسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، علیرضا قزوه شاعر و مدیر دفتر موسیقی و شعر و سرود سازمان صداوسیما نیز از مهمانان ویژه اولین کنسرت دولتمند خالف در تالار وحدت بودند.

تماشاخانه ببینید| نبرد شگفت‌انگیز خفاش و عقربی که سم‌اش انسان را از پا در می‌آورد عید قربان/ مسلمانان ترکیه در جست‌و‌جوی گوشت قربانی/ بسیاری در طول سال قادر به مصرف گوشت نیستند فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پیش روی مخاطبان تالار وحدت شعر مولانا دولتمند خالف کنسرت ها گروه هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۰۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»

آیدین تمبرچی کارگردان نمایش «آن برد» نوشته مشترک تمبرچی و مهدی زندیه که این روزها با استقبال قابل توجه مخاطبان در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر در حال اجرا است، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: از سال ۹۵ به همراه مهدی زندیه درگیر نوشتن این متن شدیم اما زمانی طولانی آن را کنار گذاشتیم. در آن مقطع زمانی دست‌نویسی از متن تهیه شد تا با ۲ بازیگر در سالن کوچک مولوی روی صحنه برود ولی اثر به اجرا نرسید. بعد از چندین سال رجعت به متن «آن برد»، دست‌نویس جدیدی تهیه شد. از مهر سال ۱۴۰۲ بازنویسی متن را انجام دادیم و از اوایل دی سال گذشته نیز تمرین‌ها را شروع کردیم.

وی درباره اینکه آیا نمایش «آن برد» به شیوه کارگاهی تولید شده است یا خیر، توضیح داد: متن از پیش تهیه شده بود و تمامی ایده‌های کارگردانی در آن مدنظر قرار گرفته بود اما اسلوب‌هایی که منصوب به کار کارگاهی می‌شوند به شکل موقعیت نمایشی در اثر وجود دارند. در شیوه‌ای که «آن برد» را تولید و اجرا کردیم، مکان مدام تغییر می‌کند و زمان سیال است و اسلوب‌ها منصوب به کار کارگاهی است اما ما پیش‌تر به این ایده‌ها و موضوعات فکر کرده بودیم.

تمبرچی درباره دغدغه پرداختن به ایده مهاجرت در نمایش «آن برد»، یادآور شد: ایده مهاجرت دست‌کم برای قشر و نسل ما همیشه به عنوان یک امکان مورد توجه قرار می‌گیرد. در دست‌نویس اول «آن برد» نگاه به مهاجرت مثبت بود اما متن نهایی بر علیه مهاجرت شکل گرفت. در واقع در متن نهایی به شناخت عواقبتی که مهاجرت در پی دارد، پرداختیم. آنقدر موضوع مهاجرت زیرساختی و پیچیده است که فکر نکنم به این زودی‌های دغدغه آن برای نسل ما و طبقه متوسط جامعه برطرف شود.

کارگردان نمایش «آن برد» درباره استقبال قابل توجهی که مخاطبان از اجرای این اثر نمایشی دارند، بیان کرد: می شود ادعا کرد که قالب بازخوردهای مخاطب نسبت به نمایش خیلی مثبت و برای ما ارزشمند بوده است. تولید و اجرای نمایش سختی‌ها و پیچیدگی‌های فراوانی دارد که بازخورد غالبا مثبت مخاطبان از اجرا تنها نکته دلگرم‌کننده برای گروه ما است.

وی درباره اینکه چه ویژگی‌هایی در نمایش «آن برد» باعث جذب مخاطبان و همراهی آن‌ها شده است، تاکید کرد: با اینکه بازخورد مخاطبان غالبا مثبت است اما ما را غافلگیر کرد. مخاطب با موضوع «آن برد» به راحتی ارتباط می‌گیرد زیرا در زندگی خود و اطرافیانش با موضوع مهاجرت مواجه شده است. هر گروهی بیش‌تر دوست دارد که شیوه اجرایی‌اش مورد توجه مخاطب قرار بگیرد ولی صادقانه بخواهیم صحبت کنیم، موضوع «آن برد» مخاطب را جذب می‌کند. البته شاید فرم اجرای نمایش هم درست درآمده که مخاطب می‌تواند با موضوع ارتباط برقرار کند.

تمبرچی ادامه داد: بعد از پایان هر اجرا، غالب مخاطبان تحت تاثیر قرار گرفته و برخی نیز اشک می‌ریزند. بسیاری از مخاطبان بعد از پایان نمایش آنقدر منقلب هستند که نمی‌توانند صحبت کنند. فکر می‌کنم موضوع و فرم اجرایی کار توانسته با مخاطب ارتباط درستی را برقرار کند.

این کارگردان تئاتر درباره چالش‌های تولید و اجرای «آن برد» به لحاظ اقتصادی، تصریح کرد: چالش اقتصادی همیشه برای تئاتر وجود دارد و تنها با همراهی و حمایت همه اعضای گروه می‌توان این چالش‌ها را پشت سر گذاشت که خوشبختانه من از این همراهی و حمایت برخوردار بودم. ما تلاش کردیم به‌ویژه در طراحی صحنه به سمت ایده‌هایی برویم که کم‌ترین فشار مالی را روی گروه داشته باشد.

وی متذکر شد: مشکل اساسی این است که اکثر سالن‌های تئاتری در آن واحد میزبان ۲ یا ۳ گروه نمایشی هستند و این امر دپوی دکور را با مشکل همراه می‌کند. حتی اگر گروهی توان مالی ساخت دکور ایده‌آل خود را داشته باشد، سالن به عنوان میزبان چند گروه امکان دپوی دکور را ندارد.

تمبرچی اظهار کرد: امیدوارم شرایط برای تئاتر بهتر شود. البته احساس می‌کنم که شرایط در حال بهتر شدن است و اقبال مخاطبان هم نوید روزهای بهتری برای تئاتر ایران را می‌دهد.

وی در پایان سخنان خود درباره اینکه آیا اجرای نمایش «آن برد» تمدید یا در سالنی دیگر ادامه پیدا می‌کند یا خیر، گفت: ما تا ۲۱ اردیبهشت به اجرای «آن برد» ادامه می‌دهیم. صحبت‌هایی در گروه برای ادامه اجراها انجام شده و در حال مذاکره با تئاتر شهر هستیم که امیدوارم این اتفاق بیافتد.

نمایش «آن برد» با حضور مهدی زندیه و نیکو بستانی، ساعت ۱۸ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6097371 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • نخستین اجرای کنسرت بندری آوای موج در سال جدید
  • هنری که لاکچری شده!
  • کنسرت موسیقی آذربایجانی آلنام برگزار می‌شود
  • «نجوای عشق» در تالار وحدت می‌پیچد
  • ارکستر سمفونیک هنرستان موسیقی پسران به تالار رودکی می‌آید
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • وحدت حنانوف مثل اسماعیلی‌فر نبود
  • جذاب‌ترین قابلیت استوری اینستاگرام رونمایی شد